Rutinetjek af tænder
i Randers
Vores skånsom rutinemæssige tandeftersyn omfatter en grundig gennemgang af tænder og mundhule for at identificere og behandle problemer tidligt. Ved fokuserede eftersyn adresserer vi specifikke tandproblemer med skræddersyede behandlinger og efterfølgende opfølgning.
1. Hvad indebærer et rutinemæssigt tandeftersyn?
Et rutinemæssigt tandeftersyn er afgørende for at opretholde en god mundhygiejne og forebygge tandproblemer. Under dette eftersyn vil en behandler udføre en omfattende gennemgang af dine tænder, mundhule og tyggefunktion. Dette kan omfatte en undersøgelse for huller i tænderne, slid, inflammation, mikro revner og tandkødssygdomme. Vores mål er at identificere eventuelle problemer tidligt og tilbyde dig en passende behandlingsplan.
2. Hvilken slags undersøgelse har jeg brug for?
En undersøgelse ved Tandlægerne Mediehuset kan være:
- Diagnostisk grundundersøgelse (DG):
Denne anvendes ved nye patienter. Undersøgelsen består af en Status registrering af tidligere restaureringer i tænderne, samt grundig gennemgang af tænderne for registrering af caries, gingivitis og patologiske pocher. Desuden foretages vurdering af kæbeled, tyggefunktion og slimhinderne i munden. Undersøgelsen følges op med Forebyggende information og behandling (FIB) og Tandrensning (TDR). - Status undersøgelse (SUS):
Denne er en omtrend årlig undersøgelse af patienter tilknyttet klinikken, med grundig gennemgang af tænderne for registrering af caries, gingivitis og patologiske pocher. Desuden foretages vurdering af kæbeled, tyggefunktion og slimhinderne i munden. Undersøgelsen følges op med Forebyggende information og behandling (FIB) og Tandrensning (TDR). - Fokuseret undersøgelse (FU):
Dette er en kontrol undersøgelse, ofte med et særligt fokus som f.eks. Caries, Gingivitis, Parodontose eller andet. Der vurderes på udvikling siden sidst, og besluttes om andre tiltag er nødvendige for evt. bedring af forhold. Undersøgelsen følges op af Tandrensning (TDR).
Undersøgelserne SUS og DG følges altid op med grundig forklaring på årsag til registrerede sygdomssymptomer i mundhulen, desuden anvises profylaktiske remedier og instrueres i teknikker for anvendelse, der kan afhjælpe sygdomssymptomer.
Ud fra nationale kliniske retningslinjer som Sundhedsstyrrelsen har udarbejdet, får alle patienter foretaget en risikovurdering. Man kan vurderes i kategorierne: Rød, Gul og Grøn. Ud fra disse kategorier vurderer tandlægen, hvor ofte patienten skal have foretaget et eftersyn af tænderne.
3. Hvorfor er det vigtigt at få regelmæssige tandeftersyn?
Regelmæssige tandeftersyn er afgørende for at opretholde en god mundsundhed og forebygge potentielt alvorlige tandproblemer. Ved at deltage i rutinemæssige eftersyn kan vi identificere og behandle problemer tidligt, hvilket kan forhindre, at de udvikler sig til mere omfattende og dyre problemer. Derudover giver regelmæssige eftersyn os mulighed for at tilpasse vores rådgivning og behandlingsplaner til dine individuelle behov.
4. Hvornår udføres et fokuseret kontrol eftersyn?
Et fokuseret eftersyn udføres, når der under statusundersøgelse er fundet en tilstand, der kræver ekstra opmærksomhed eller behandling. Dette kan være tilfældet, hvis vi observerer specifikke problemer såsom blødende tandkød, en enkelt tand med mistænkt hul, eller andre symptomer på potentielle tandproblemer. Ved en fokuseret kontrol undersøgelse vil vi koncentrere os om at undersøge og behandle disse specifikke problemer.
5. Hvad kan jeg forvente efter et fokuseret eftersyn?
Efter en fokuseret undersøgelse vil vores behandler give dig detaljerede råd og instruktioner om, hvordan du bedst kan håndtere de identificerede problemer. Dette kan omfatte ændringer i din tandplejerutine derhjemme, brug af specifikke produkter eller yderligere behandlinger, der kan være nødvendige. Vi vil også planlægge eventuelle efterfølgende opfølgning for at sikre, at problemet er blevet håndteret effektivt og forhindre, at det vender tilbage.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad betyder det at man er risikovurderet grøn, gul eller rød?
Hvordan kan jeg bedst forebygge tandproblemer derhjemme?
Gennem en god tandplejerutine derhjemme, herunder regelmæssig tandbørstning, brug af tandtråd og sund kost, hvor bl. a. begrænsning af sukkerindtag har en forebyggende faktor.
Hvordan kan jeg vide, om jeg har behov for ekstra forebyggende tiltag?
Vores behandler kan evaluere din individuelle risiko for tandproblemer og anbefale ekstra forebyggende tiltag baseret på dine specifikke behov og tandsundhed.
Hvad er de potentielle konsekvenser af ubehandlet tandkødsbetændelse?
Ubehandlet tandkødsbetændelse kan føre til løse tænder samt tandtab. Tandkødssygdom øger risiko for alvorlige sundhedsproblemer fx. i forbindelse med som hjertekarsygdomme og diabetes.
Hvordan kan jeg forbedre min mundhygiejne?
Udover at overholde regelmæssige tandlægebesøg kan du forbedre din mundhygiejne ved at bruge tandtråd og tandbørste korrekt samt undgå skadelige vaner som rygning og overdrevent sukkerforbrug.
Er der specifikke symptomer, jeg skal være opmærksom på, der kunne indikere et behov for at se en tandlæge?
Hvis du har symptomer fra tænderne eller observeret en ændring i mundhulen er det en god ide at bestille en konsultation for at få det tilset af en tandlæge.
Lad os forbedre din tandpleje
Vores team er her for at guide dig hele vejen.
Uanset om du har spørgsmål, ønsker at planlægge en aftale eller drøfte individuelt tilpassede behandlingsmuligheder, er kontakten til os det første skridt mod et sundere smil.
Kontakt os i dag, og lad os starte din tandplejerejse sammen.
Har du spørgsmål? Find svar her.
Udforsk vores FAQ-sektion for hurtige svar på almindelige spørgsmål om behandlinger, aftaler og tandpleje. Hvis du ikke kan finde det, du leder efter, er du velkommen til at kontakte os!
What does a usual visit look like?
Do you offer treatments for dental anxiety?
Are there options for financing dental treatments?
How can I alleviate toothache before my appointment?
Are there recommendations for post-treatment care?
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam.
What steps should I take in a dental emergency?
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam.